RomaniaExplorer Home  ¦  Parteneri  ¦  Oferte speciale  ¦  Turism extern  ¦  Harta Romaniei ¦  Contact

Manastiri Moldova

Rezervând  online 

puteţi economisi

până la  60% 

Plata la hotel

Fără taxe de rezervare

Sigur şi rapid

 Condiţii de rezervare
Intrebări frecvente

 

Hoteluri în MOLDOVA

  

  

  

 

 

Hoteluri în apropierea aeroporturilor 

  

Biserica Sf. Nicolae Domnesc 

  

  

  

Biserica Sf. Nicolae Domnesc, construită între 1491-1492 de Ştefan cel Mare şi refăcuta la sfârşitul secolului al XIX-lea (între 1890 - 1904) de arhitectul francez Andre Lecompte de Nouy, este cel mai vechi edificiu religios din Iaşi care s-a păstrat până astăzi.

Fiind situată în imediata vecinătate a vechii Curţi domneşti şi pentru faptul ca aici au fost unşi aproape toţi domnii Moldovei, de la Despot vodă până la Alexandru Ioan Cuza, bisericii i s-a spus Sfantul Nicolae-Domnesc.

Arhitectura exterioară conjugă în modul cel mai armonios piatra, cărămida aparentă şi teracota, dispusă în discuri smălţuite policrome. În firidele din registrul superior apar pictate în frescă un numar de 282 de chipuri. Interiorul bisericii aparţine, în întregime, ultimei restaurări. Pereţii şi bolţile sunt acoperite de o frescă somptuoasă, pe fond albastru, realizată cu multă măiestrie de francezii Boris Bernard, Emilie Mempiot şi P. Mauretal.

Până spre sfârşitul sec. al XVII-lea, Biserica Sfantul Nicolae-Domnesc a servit drept Catedrală mitropolitană.

  

Biserica Sfantul Nicolae Domnesc

Manastiri Neamt

Manastiri Iasi

  

Obiective turistice MOLDOVA

  

Cetatea Neamţului

Obiective turistice Moldova, Cetatea Neamt, Targu Neamt

Amplasată în apropierea oraşului Târgu Neamţ, Cetatea Neamţ a fost ridicată în timpul domnitorului Petru Muşat, întemeietorul dinastiei Muşatinilor, şi consolidată ulterior de Ştefan cel Mare şi mai târziu de Vasile Lupu. Este cel mai bine conservat sistem de fortificaţii de pe întreg teritoriul Moldovei.

  

Palatul Culturii Iaşi

Obiective turistice Moldova, Iasi, Palatul Culturii

Construit între anii 1905-1925 Palatul Culturii din Iaşi este considerat cea mai importantă clădire în stil neogotic din Romania. A fost ridicat, parţial, pe ruinele vechii cetăţi domneşti şi este opera arhitectului I.D. Berindei.
  

Mausoleul de la Mărăşeşti

Obiective turistice Moldova, Mausoleul de la Marasesti, Vrancea

Impresionant monument închinat vieţilor jertfite pentru apărarea teritoriului românesc în timpul Primului Război Mondial, Mausoleul de la Mărăşeşti adăposteşte osemintele a peste 6000 de ostaşi căzuţi în luptele purtate în împrejurimile actualului oraş Mărăşeşti în vara anului 1917.

Copyright © RomaniaExplorer.com

cauciucuridirect.ro