RomaniaExplorer Home  ¦  Parteneri  ¦  Oferte speciale  ¦  Turism extern  ¦  Harta Romaniei ¦  Contact

Manastiri Moldova

Rezervând  online 

puteţi economisi

până la  60% 

Plata la hotel

Fără taxe de rezervare

Sigur şi rapid

 Condiţii de rezervare
Intrebări frecvente

 

Hoteluri în MOLDOVA

  

  

  

 

 

Hoteluri în apropierea aeroporturilor 

Manastirea Frumoasa - Iasi

  

Manastirea FRUMOASA

  

  

  

A fost zidita intre 1726-1733 in stil traditional.
Manastirea Frumoasa devine un ansamblu unitar, realizat in stilul clasicismului pe parcursul a circa patru decenii.

In 1753, Matei Ghika infiinteaza manastirea de pe dealul Frumoasa, in incinta careia exista o biserica, o casa domneasca si turnul-clopotnita incorporat in ziduri si prin care se patrunde in interiorul manastirii.

Biserica ridicata intre 1833-1836, a fost construita la cererea lui Grigore Ghika. Compozitia arhiecturala a bisericii are la baza o alta conceptie decat multe alte edificii de gen realizate pana atunci: desi conserva planul logitudinal, interiorul este tratat ca un spatiu unic, nedivizat in incaperi diferite ca in cazul bisericilor feudale romanesti care aveau tendinta sa desparta credinciosii dupa sexe si clase sociale. Este totusi creata iluzia unei compartimentari, ce aminteste de naosul si pronaosul bisericilor traditionale, prin introducerea a doua cupole ce despart spatiul printr-un arc monumental. Prezenta acestor cupole la exterior este perceputa ca doua coifuri-clopote, completate de alte doua similare, asezate deasupra altarului si a pridvorului.

Fatadele laterale ale bisericii sunt maiestrit lucrate, prin compartimentarea lor in travee. Fatada apuseana este precedata de un portic doric.

Casa domneasca din incinta manstirii, cunoscuta si sub denumirea de “Palatul de peste ziduri” a fost construita dupa planurile arhitectului Martin Kubelka, intre 1818-1819. Acest edificiu prezinta o structura tripartita, iar ca o caracteristica aparte, traditionalul foisor a devenit aici un peron de acces, iar la etaj, o terasa acoperita.

Turnul-clopotnita cu elemente de o frumusete plastica aparte marcheaza intrarea in incinta Manastirii Frumoasa.

Peste registrul inferior, masiv, strapuns de gangul intrarii, se inalta camera clopotelor, ale carei fatade sunt decorate cu coloane ionice angajate. Caracterul zvelt al turnului este accentuat de cupola de tabla de forma unui bulb alungit.

  

  

  

Manastirea Frumoasa

Manastiri Neamt

Manastiri Iasi

  

Obiective turistice MOLDOVA

  

Cetatea Neamţului

Obiective turistice Moldova, Cetatea Neamt, Targu Neamt

Amplasată în apropierea oraşului Târgu Neamţ, Cetatea Neamţ a fost ridicată în timpul domnitorului Petru Muşat, întemeietorul dinastiei Muşatinilor, şi consolidată ulterior de Ştefan cel Mare şi mai târziu de Vasile Lupu. Este cel mai bine conservat sistem de fortificaţii de pe întreg teritoriul Moldovei.

  

Palatul Culturii Iaşi

Obiective turistice Moldova, Iasi, Palatul Culturii

Construit între anii 1905-1925 Palatul Culturii din Iaşi este considerat cea mai importantă clădire în stil neogotic din Romania. A fost ridicat, parţial, pe ruinele vechii cetăţi domneşti şi este opera arhitectului I.D. Berindei.
  

Mausoleul de la Mărăşeşti

Obiective turistice Moldova, Mausoleul de la Marasesti, Vrancea

Impresionant monument închinat vieţilor jertfite pentru apărarea teritoriului românesc în timpul Primului Război Mondial, Mausoleul de la Mărăşeşti adăposteşte osemintele a peste 6000 de ostaşi căzuţi în luptele purtate în împrejurimile actualului oraş Mărăşeşti în vara anului 1917.

Copyright © RomaniaExplorer.com

cauciucuridirect.ro