RomaniaExplorer Home  ¦  Parteneri  ¦  Oferte speciale  ¦  Turism extern  ¦  Harta Romaniei ¦  Contact

Manastiri Moldova

Rezervând  online 

puteţi economisi

până la  60% 

Plata la hotel

Fără taxe de rezervare

Sigur şi rapid

 Condiţii de rezervare
Intrebări frecvente

 

Hoteluri în MOLDOVA

  

  

  

 

 

Hoteluri în apropierea aeroporturilor 

   

Manastirea AGAPIA

  

Manastirea Agapia este situata la poalele estice ale Muntilor Stânisoara, pe valea râului Stânisoara, la 9 km de Târgu Neamt - in comuna Agapia.

 

Biserica este ctitoria hatmanului Gavriil/ Gavrila (fratele lui Vasile Lupu), în 1642-1647. Are hramul "Sfintii Arhangheli" si a suferit o serie de modificari în 1823, cu decor de inspiratie neoclasica. Este pictata în interior de Nicolae Grigorescu între anii 1858-1861.

 
Ea a fost construita în apropierea unui schit Agapia Veche din secolul XVI care apartine de manastire. Petru Rares construieste aici o biserica din piatra la sfârsitul secolului XVI, care va fi reconstruita în 1680 si refacuta de mai multe ori în secolul XIX. Pe locul ei s-a ridicat biserica actuala în 1992.

 
În afara incintei manastirii se afla doua biserici din lemn de proportii modeste:

  • "Adormirea Maicii Domnului"
  • "Bogoslavul"

 

Manastirea Agapia are o bogata colectie de arta si obiecte bisericesti, piese datând din secolul XVII, biblioteca cu peste 15.000 de volume.

În apropierea manastirii Agapia se afla centrul etnografic cu atelierul manastirii de tesut covoare moldovenesti de la începutul secolului XIX

In cadrul ansamblului monahicesc se afla Muzeul memorial "Alexandru Vlahuta".

 

 

 

 

  

Manastirea Agapia

Manastiri Neamt

Manastiri Iasi

  

Obiective turistice MOLDOVA

  

Cetatea Neamţului

Obiective turistice Moldova, Cetatea Neamt, Targu Neamt

Amplasată în apropierea oraşului Târgu Neamţ, Cetatea Neamţ a fost ridicată în timpul domnitorului Petru Muşat, întemeietorul dinastiei Muşatinilor, şi consolidată ulterior de Ştefan cel Mare şi mai târziu de Vasile Lupu. Este cel mai bine conservat sistem de fortificaţii de pe întreg teritoriul Moldovei.

  

Palatul Culturii Iaşi

Obiective turistice Moldova, Iasi, Palatul Culturii

Construit între anii 1905-1925 Palatul Culturii din Iaşi este considerat cea mai importantă clădire în stil neogotic din Romania. A fost ridicat, parţial, pe ruinele vechii cetăţi domneşti şi este opera arhitectului I.D. Berindei.
  

Mausoleul de la Mărăşeşti

Obiective turistice Moldova, Mausoleul de la Marasesti, Vrancea

Impresionant monument închinat vieţilor jertfite pentru apărarea teritoriului românesc în timpul Primului Război Mondial, Mausoleul de la Mărăşeşti adăposteşte osemintele a peste 6000 de ostaşi căzuţi în luptele purtate în împrejurimile actualului oraş Mărăşeşti în vara anului 1917.

Copyright © RomaniaExplorer.com

cauciucuridirect.ro