RomaniaExplorer Home  ¦  Parteneri  ¦  Oferte speciale  ¦  Turism extern  ¦  Harta Romaniei ¦  Contact

Manastiri Moldova

Rezervând  online 

puteţi economisi

până la  60% 

Plata la hotel

Fără taxe de rezervare

Sigur şi rapid

 Condiţii de rezervare
Intrebări frecvente

 

Hoteluri în MOLDOVA

  

  

  

 

 

Hoteluri în apropierea aeroporturilor 

Manastirea Bisericani - judetul Neamt

  

Manastirea BISERICANI

 

  

Manastirea Bisericani este amplasată într-un cadru natural deosebit, în satul Bisericani, comuna Alexandru cel Bun - la 12 km vest de Piatra Neamţ, pe Valea Bistriţei, Munţii Pietrosu - la o altitudime 650 m, culmile din jur purtând numele călugărilor care au întemeiat aiciun schit în secolul al XV-lea.

Manastirea Bisericani a fost ctitorită după cum spune tradiţia, de Ştefan cel Mare.

Ceea ce ştim cu siguranţă este că fiul voievodului, Ştefăniţă Vodă a ridicat (1517-1527) biserica din piatră, reconstruită de urmaşul său la tron, Petru Rareş.

Intre 1626-1631 biserica este înconjurată de ziduri groase cu turnuri de apărare.

Forma actuală se datorează completărilor, chilii, zidul incintei, turnurile - aduse de voievozii din secolul al XVII-lea, Miron Barnovschi şi Vasile Lupu.

  • Ziduri si turnuri de apărare din 1631
  • Turn - clopotniţa din 1638
  • Se găsesc corpuri de clădire din secolul XVIII-XX în care se află Sanatoriul TBC

  

Biserica ce poate fi vizitată astăzi datează din secolul al XVIII-lea (1786) fiind ridicată pe locul celei vechi - distrusă de factori naturali - de domnitorul fanariot Constantin Moruzi. Are hramul "Buna Vestire".

Biserica manastirii Bisericani are un plan triconc, cu doua abside laterale de formaă rectangulară şi una centrală, a altarului, poligonală.

Pe pronaos este amplasată turla care are şi rol de clopotniţă.

  

Dupa secularizarea averilor manastiresti, in anul 1863, Manastirea Bisericani este parasita si cade prada intemperiilor.

Mai tarziu devine penitenciar si starea sa se degradeaza si mai mult fiind parasita dupa circa 10 ani.

Intre 1924-1930 incepe un amplu proces de restaurare si reconstructie. Forma, aspectul actual al Manastirii Bisericani este capatata cu ocazia acelor lucrari.

Din 1959 până in 1991 a purtat rolul de schit al Manastirii Bistrita aflată în satul vecin Bistrita. După 1991 redevine mănăstire.

  

  

  

Manastirea Bisericani

Manastiri Neamt

Manastiri Iasi

  

Obiective turistice MOLDOVA

  

Cetatea Neamţului

Obiective turistice Moldova, Cetatea Neamt, Targu Neamt

Amplasată în apropierea oraşului Târgu Neamţ, Cetatea Neamţ a fost ridicată în timpul domnitorului Petru Muşat, întemeietorul dinastiei Muşatinilor, şi consolidată ulterior de Ştefan cel Mare şi mai târziu de Vasile Lupu. Este cel mai bine conservat sistem de fortificaţii de pe întreg teritoriul Moldovei.

  

Palatul Culturii Iaşi

Obiective turistice Moldova, Iasi, Palatul Culturii

Construit între anii 1905-1925 Palatul Culturii din Iaşi este considerat cea mai importantă clădire în stil neogotic din Romania. A fost ridicat, parţial, pe ruinele vechii cetăţi domneşti şi este opera arhitectului I.D. Berindei.
  

Mausoleul de la Mărăşeşti

Obiective turistice Moldova, Mausoleul de la Marasesti, Vrancea

Impresionant monument închinat vieţilor jertfite pentru apărarea teritoriului românesc în timpul Primului Război Mondial, Mausoleul de la Mărăşeşti adăposteşte osemintele a peste 6000 de ostaşi căzuţi în luptele purtate în împrejurimile actualului oraş Mărăşeşti în vara anului 1917.

Copyright © RomaniaExplorer.com

cauciucuridirect.ro